Turnvereniging Gyjatu Dronten

Turnvereniging Gyjatu Dronten

Turnen algemeen Afdrukken

Turnen is een dynamische sport. De ontwikkelingen binnen deze sport gaan snel. Bij GYJATU Dronten zijn eind seizoen 2009-2010 zo’n 135 jongens en meisjes lid van de turnafdeling. Zij turnen in diverse niveaus bij de verschillende trainingsgroepen. Iedere dag zijn er trainingsmomenten in de educalaan in Dronten. Turnen is een jurysport. Je wordt beoordeeld voor je prestatie door 1 of 2 juryleden per onderdeel. Afhankelijk van het niveau waarop je turnt, heb je de mogelijkheid om aan wedstrijden mee te doen.

Bij GYJATU Dronten zijn meisjes uit de selecties en het turnen plus jong verplicht om mee te doen aan de diverse plaatsingswedstrijden. ook de selectiejongens zijn dit verplicht. Alle andere leden kunnen er voor kiezen om aan wedstrijden deel te nemen. Ieder turnlid doet wel mee aan het clubkampioenschap dat doorgaans aan het eind van het seizoen wordt georganiseerd. De afgelopen jaren heeft het turnen een enorme ontwikkeling door gemaakt. Zowel binnen onze vereniging als landelijk is er meer aandacht voor het turnen. Dat komt natuurlijk mede door de goede prestaties van onze Nationale turn(st)ers. Maar ook omdat turnen gewoon een leuke en intensieve sport is.

Het turnbeleid van onze vereniging wordt het komende jaar onder de loep genomen. Op dit moment komen onze turnsters uit tussen de 7e en de 3e divisie. We hebben naast het dames turnen, 1 groep jongens/heren turnen. De jongens komen uit in de voorgeschreven en vrij keuze oefenstof. Het is wel belangrijk dat meisjes en jongens die bij ons turnen, plezier hebben tijdens het sporten op alle niveaus. Voor meer algemene informatie over het turnen, kunt u ook altijd een kijkje nemen op www.kngu.nl of op www.oost.kngu.nl.

De leeftijdsindeling voor seizoen 2010-2011 is als volgt:
- Pré instap Geboortejaar 2003 en 2004
- Instap Geboortejaar 2002
- Pupil 1 Geboortejaar 2001
- Pupil 2 Geboortejaar 2000
- Jeugd Geboortejaar 1998 en 1999
- Junior Geboortejaar 1997 en 1996
- Senior Geboortejaar 1995 en eerder
(Is de turnster in bijvoorbeeld in 2002 geboren dan is ze het komende seizoen ingedeeld in Instap. Er kan dan worden uitgekomen in de niveaus 7 t/m 12. Afhankelijk van dat niveau zit je dan in een bepaalde divisie).

GYJATU Dronten neemt deel aan wedstrijden voor de 3de t/m de 7de divisie. Bij de heren is er een vergelijkbare indeling.

 

Laatst aangepast op maandag, 13 september 2010 17:57