Freerunnen

Nieuwe bewegingsvaardigheden!

Freerunnen is een nieuwe tak van sport binnen de gymnastiekbond. Trainers worden speciaal opgeleid om jongeren de technieken aan te leren. Klik op groepsinfo voor meer informatie van het lesaanbod.

Op 14 mei starten we weer met het aanbieden van Freerun trainingen. Aanmelden kan via de website. Mocht er zodanig veel animo zijn dat we de groepen kunnen opdelen, dan doen we dat op basis van leeftijd. 

Dinsdagavond 18:00 – 19:00 – Gymzaal Het Perron Dronten

Bij freerunnen is het de bedoeling dat de persoon zich zo snel mogelijk van A naar B verplaatst. In het traject tussen A en B liggen allerlei obstakels die moeten worden gepasseerd. De leden leren diverse trucs en bewegingen om van het ene naar het andere object te komen. De bewegingen uit het freerunnen komen oorspronkelijk uit het turnen en de acrobatiek. Spectaculair zijn de zogenaamde flips, of ook wel salto’s, die in freerunnen worden gebruikt. Speciale aandacht wordt gegeven aan het opbouwen van kracht en conditie om de diverse trics en trucs aan te kunnen. De basistechnieken voor het opvangen van een sprong of het op een goede manier inzetten van een veilige landing zijn hierbij essentieel. Daarnaast speelt het plaatsen van de handen ook een rol in het goed kunnen passeren van een obstakel.

In deze groep worden freerunners uitgenodigd die het freerunnen op een wat hoger niveau aankunnen. Hierbij worden de leden nog meer uitgedaagd en worden er moeilijkere trucs aangeleerd. Leden voor deze groep worden uitgenodigd door de trainer.

child, climbing, girl

Lesrooster

Lesdag

Soort training

Tijd

Locatie

Doelgroep

Trainer

Dinsdag

Freerun

18.00 - 19.00

Het Perron

Va. 8 jaar

Bart

Vakanties schooljaar 2023-2024

 
 Regio Noord
Herfstvakantie21 oktober t/m 29 oktober 2023
Kerstvakantie23 december 2023 t/m 7 januari 2024
Voorjaarsvakantie17 februari t/m 25 februari 2024
Meivakantie27 april t/m 12 mei 2024
Zomervakantie20 juli t/m 1 september 2024