Jurylid worden?

Turnen is een jurysport. Wij zijn voor onze verenging dan ook altijd op zoek naar juryleden. Jureren bij wedstrijden is boeiend, gezellig, je helpt de vereniging en krijgt er zelf ook nog wat voor.

Iedereen van 16 jaar kan jurylid worden

Zelfs als je weinig verstand van turnen hebt, kun je jurylid worden. Je krijgt namelijk gratis een officiële cursus van de bond. De jurycursus is voor iedereen toegankelijk (vanaf 16 jaar). Alle stof wordt erg laagdrempelig uitgelegd en er wordt begonnen bij het begin.

Hoe gaat het in zijn werk?

De cursussen zijn online en worden 10 weken lang op een vaste dag gegeven. Een zoomsessie duurt 1,5 uur en begint om 19:30 uur. Iedereen begint op niveau 1, daarna is het gemakkelijk om door te groeien naar niveau 2 en 3 als die ambitie er is. Tenzij je een doorgewinterd jurylid bent, jureer je tijdens een wedstrijd nooit alleen. Zo kun je altijd overleggen over het puntenaantal.

Oefenen met jureren

Degenen die er behoefte aan hebben, kunnen tijdens de trainingen oefenen met jureren. Zeker als je net begint is dat prettig. Ook de turnsters kunnen hierdoor al ervaren wat het is om hun oefening onder druk goed neer te zetten. En stelt het je gerust om tijdens je eerste wedstrijden met een ervaren jurylid te jureren, dan houdt de organisatie er rekening mee.

Wat krijg je ervoor terug?

  • KNGU-vergoeding van € 2,50 per wedstrijd
  • Gyjatu betaalt je een bijdrage van € 2,50 per wedstrijd
  • Reiskostenvergoeding
  • Koffie, thee en lunch
  • Veel gezelligheid!

N.B. Aangezien er doorgaans 4 (max. 5) wedstrijden op een dag zijn, levert het je € 20,- aan vergoeding op. Er zijn 15 tot 20 wedstrijden per seizoen. Die hoef je natuurlijk niet allemaal te jureren. Je kunt vooraf je beschikbaarheid doorgeven. De wedstrijden vinden plaats op een zaterdag.

Interesse?

Mail de Turncommissie van Gyjatu: coordinator.turnen@gyjatu.nl