Jazz Dansen

GYJATU Dronten biedt jazzdanslessen aan voor iedereen die van dansen houdt. Voor elke leeftijdsgroep staat er wel een les op het programma. 

GYJATU biedt verschillende soorten jazzlessen aan. Er zijn groepen op recreatief niveau en we hebben wedstrijdgroepen. Alle jazzgroepen doen mee aan uitvoeringen en demo’s. Voor de wedstrijdgroepen word je geselecteerd. De selectiegroepen van GYJATU zijn al meerdere keren Nederlands Kampioen geworden! 

Deze groep danst op moderne muziek en leert gedurende een jaar meerdere choreografieën aan. De nadruk ligt op plezier in bewegen en dansen. Vanaf deze leeftijd wordt er ook structureel aandacht besteed aan voorbereidend rekken en voorbereidende krachtoefeningen. Dit doen we om het lichaam sterk en soepel te maken. Deze groep doet mee aan verschillende demo’s. 

Gyjatu Dronten heeft een groep die demonstraties geeft. Deze categorie valt onder gevorderd wedstrijdniveau binnen het wedstrijddansen. Als je in een wedstrijdgroep wil dansen moet je enige danservaring hebben en talent. Je werkt tijdens de lessen aan je lenigheid en kracht en er wordt veel aandacht aan de jazztechnieken besteed. Denk hierbij aan pirouettes, sprongen, etc. Als je nog niet bij GYJATU danst, maar denkt dat je genoeg danservaring en talent hebt om in een selectie te komen, neem dan contact op met iemand van de Jazzleiding of de coördinator Jazz.

De B-selectie van GYJATU is een ver gevorderde jazzgroep met meisjes die in de loop der jaren zeer veel danservaring hebben opgedaan. Als je nog niet bij GYJATU danst, maar denkt dat je genoeg danservaring en talent hebt om in een selectie te komen, neem dan contact op met iemand van de Jazzleiding of de coördinator Jazz.

Lesrooster

Lesdag

Soort training

Tijd

Locatie

Doelgroep

Trainer

Maandag

Jazz B-selectie

20.00 - 21.30

De Ketting

16 jaar en ouder

Kelly Drent

Woensdag

Jazz Teens

18.00 - 19.00

De Ketting

Van 10 to 16 jaar

Britt Meyberg en Denise de Moel

Woensdag

Jazz Demogroep

20.00 - 21.00

De Ketting

Alle leeftijden

Eline Meerveld

Vakanties schooljaar 2023-2024

 
 Regio Noord
Herfstvakantie21 oktober t/m 29 oktober 2023
Kerstvakantie23 december 2023 t/m 7 januari 2024
Voorjaarsvakantie17 februari t/m 25 februari 2024
Meivakantie27 april t/m 12 mei 2024
Zomervakantie20 juli t/m 1 september 2024